Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszenie drobiowe z serem i orzechami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 szt
masło do smażenia
ser żółty 10 dag
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
orzechy włoskie mielone 4 łyżki
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszenie drobiowe z serem i orzechami

Kroki postępowania

1
Orzechy włoskie zmielone przesypuję na talerz, mogą to być również laskowe.
Krok 1 - Kieszenie drobiowe z serem i orzechami foto
2
Pierś z kurczaka rozcinam w połowie, lub na dwa plastry, każdą część mięsa solę i pieprzę, na jednej części układam żółty ser i posypuję zmielonymi orzechami.
Krok 2 - Kieszenie drobiowe z serem i orzechami foto
3
Kieszonki drobiowe przykrywam drugą częścią mięsa, dociskam aby środek został i mocuję je z każdej strony za pomocą wykałaczek, obtaczam w jajku i bułce.
Krok 3 - Kieszenie drobiowe z serem i orzechami foto
4
Mięso już w panierce smażymy na maśle z każdej strony na rumiany kolor. Po usmażeniu należy wyciągnąć patyczki z mięsa.
Krok 4 - Kieszenie drobiowe z serem i orzechami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 28.08.2015 22:04
pyszne jedzonko
Jumper123 28.08.2015 13:52
wyglądają przepysznie mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak