Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KIESZEŃ KURCZAKOWA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt
pieczarki 1 kg
ser żółty 30 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
cebula 1 szt
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: KIESZEŃ KURCZAKOWA

Filety rozklepujemy ale żeby nie były cienkie. Solimy i pieprzymy. Pieczarki kroimy w plasterki, myjemy. Olej rozgrzewamy dodajemy cebulę i pieczarki i wszystko podsmażamy. Ser ścieramy na tarce. Gotowe pieczarki nakładamy na filety posypujemy serem i zwijamy tak, aby miały kształt pół serca spinamy wykałaczkami. Na patelni rozgrzewamy olej. Kieszonki panierujemy w bułce tartej i jajku i smażymy na małym ogniu. Podajemy z ziemniakami i surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak