Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełkowe Pesto

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełki 1,5 szklanki
słonecznik łuskany 3/4 szklanki
czosnek 2-3 ząbki
oliwa 1/3 szklanki
sól do smaku
pieprz
sok z cytryny łyżka

Porada

Pesto z kiełek może także towarzyszyć nam w okresie wielkanocnym, konkurując z tradycyjnym chrzanem:).

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełkowe Pesto

Do garnka (nie dużego) przekładamy kiełki. Dodajemy do nich słonecznik, olej oraz pokrojony w plasterki czosnek. Miksujemy całość dokładnie. Na koniec wciskamy sok z cytryny oraz doprawiamy do smaku. Pesto ponownie miksujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 23.01.2015 01:01
zdrowe jedzenie.
dollce 23.01.2015 00:05
Ciekawa propozycja
caralajna 22.01.2015 19:34
super, robię czasem takie, tylko kiełki rzodkiewki są dla mnie za ostre na pesto :)
Adamorek 22.01.2015 13:06
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak