Kiełbaski z sosem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbaski

    4 sztuki
  • ser camembert

    40 g
  • cebula

    2 sztuki
  • pomidory

    1 puszka
  • czosnek

    2 ząbki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • sól

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser pokroić na 4 paski. Kiełbaski- krótkie i grube- można użyć jednej długiej pokrojonej na 4 części. Kiełbaski ponacinać z wierzchu w zdłuż, tak, żeby można było wsadzić do środka plasterek sera.
Cebulę obrać i pokroić w pióra, podsmażyć na patelni z odrobiną oliwy, dorzucić kiełbaski (bez sera jeszcze) i wszystko doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć ok 5 minut na średnim ogniu mieszając bez przerwy. Kiełbaski zdjąć z patelni i na patelnię dodać posiekany czosnek, i pomidory krojone bez skóry, wymeiszać i doprawić do smaku siołami prowansalskimi i estragonem, dusić parę minut, w tym czasie do każdej kiełbaski włożyć kawałek sera i ułożyć kiełbaski na sosie, przykryć patelnię przykrywką i dusić ok 10 minut na niewielkim ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aguus 26.08.2011 15:31
Fajna propozycja na letni obiad:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat