Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaski z sosem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbaski 4 sztuki
ser camembert 40 g
cebula 2 sztuki
pomidory 1 puszka
czosnek 2 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaski z sosem

Ser pokroić na 4 paski. Kiełbaski- krótkie i grube- można użyć jednej długiej pokrojonej na 4 części. Kiełbaski ponacinać z wierzchu w zdłuż, tak, żeby można było wsadzić do środka plasterek sera.
Cebulę obrać i pokroić w pióra, podsmażyć na patelni z odrobiną oliwy, dorzucić kiełbaski (bez sera jeszcze) i wszystko doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć ok 5 minut na średnim ogniu mieszając bez przerwy. Kiełbaski zdjąć z patelni i na patelnię dodać posiekany czosnek, i pomidory krojone bez skóry, wymeiszać i doprawić do smaku siołami prowansalskimi i estragonem, dusić parę minut, w tym czasie do każdej kiełbaski włożyć kawałek sera i ułożyć kiełbaski na sosie, przykryć patelnię przykrywką i dusić ok 10 minut na niewielkim ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aguus 26.08.2011 15:31
Fajna propozycja na letni obiad:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak