Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaski z grilla w cieście francuskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 4 szt
boczek 8 plastrów
ser żółty 4 plastry
ciasto francuskie 1 szt
jajko 1 szt
musztarda 1 łyżka
chrzan tarty 1 łyżeczka
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaski z grilla w cieście francuskim

Wytnij z ciasta kwadraty o przekątnej dłuższej od pojedynczej kiełbaski.
Brzegi ciasta posmaruj cienką warstwą białka, a całość musztardą i chrzanem.
Na każdy kwadrat układaj po plastrze sera, 2 plastrach boczku i jednej kiełbasce nakłuwanej widelcem. Zawiń ciasto w rulon, a wierzch posmaruj odrobiną żółtka.Przygotuj grill ogrodowy rozgrzany do średniej temperatury. Piecz pod przykryciem około 15 minut kilkakrotnie odwracając do zarumienienia się ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak