Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaski z ciecierzycą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małe wieprzowe kiełbaski 12 sztuk
krojone pomidory 1 puszka
bulion warzywny 150 ml
czosnek 1 ząbek
pietruszka naciowa 1 pęczek
oliwa 4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
sól 0,5 łyżeczki
ciecierzyca 400 gotowana
cebula czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaski z ciecierzycą

1. Na patelni rozgrzać oliwę i opiec kiełbaski na rumiano z obydwu stron. Kiełbaski zdjąć z patelni i odłożyć w ciepłe miejsce.
2. Na patelnię włożyć cebulę pokrojoną w plasterki i drobno posiekany czosnek, podsmażyć przez 5 minut. Następnie dodać pomidory. Po kolejnych 5 minutach dołożyć ciecierzycę i kiełbaski, dobrze wymieszać. Całość podlać bulionem i dusić pod przykryciem jeszcze przez 4 - 6 minut.
3. Przed podaniem posypać posiekaną nacią pietruszki. Podawać z ulubionym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 08.11.2012 08:50
pyszności
Wafelek2601 09.10.2012 09:54
pyszna kiełbaska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak