Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KIEŁBASKI W POWIJAKACH

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
ser żółty 8 plastrów
parówki cienkie 8 szt
jajko do smarowania
keczup pikantny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: KIEŁBASKI W POWIJAKACH

Ciasto francuskie rozmrozić i lekko rozwałkować.Pokroić na 8 części.Na każdy kawałek ciasta ułożyć plaster sera.Kiełbaski odwinąć z osłonek i naciąć końcówki na krzyż(po to ,aby nie popękały w czasie pieczenia).Kiełbaski ułożyć na cieście i zawinąć.Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce w odstępach i posmarować roztrzepanym jajkiem.Piec w nagrzanym do 200 st.C piekarniku około 30 minut na złoty kolor.Podawać z keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 24.02.2014 11:31
bardzo dobre
olkaaa 10.10.2013 07:25
bardzo fajne
Grazyna0211 07.10.2013 12:57
smaczne i bardzo kusząco się prezentują
misia53 14.06.2013 12:15
fajny pomysł , świetna nazwa
alaaa 17.05.2013 22:48
świetna nazwa,pomysł na ciasto francuskie super
IZABELA29 04.05.2013 21:56
przepyszne
kate.500 18.01.2013 08:38
pycha
Wafelek2601 28.12.2012 11:04
Fajne
smakoszek 27.12.2012 22:08
swietne na kolację
Ada-Gaba 26.12.2012 10:54
smakowite
MAR3STA 19.12.2012 16:07
bardzo apetyczne
Łukasz15 16.12.2012 14:59
dobre
ben-ka 13.12.2012 12:10
smakowite te kiełbaski:)
IZABELA29 10.12.2012 09:35
pyszne
Wacław 07.12.2012 11:08
pyszna kolacja !!!
anemon 06.12.2012 18:25
Świetny pomysł.
Krystyna32 05.12.2012 08:54
extra
manaika 04.12.2012 09:22
ciekawy pomysł
Mati3 04.12.2012 09:01
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak