Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiełbaski w kapuście włoskiej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cienkich kielbasek bialych
kapusty włoskiej
pomidorów
smalcu
cukier
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kiełbaski w kapuście włoskiej

kapuste oczyscic ,wyciac glab.
wlozyc cala do duzego garnka zalac wrzatkiem.obgotowac stopniowo zdejmujac liscie gdy zaczna mieknac. sciac z nich grubrze klącza. skladac po dwa liscie a nastepnie zawijac w nie kielbaski (jak gołąbki). na dnie radla ulozyc pozostale liscie a na nich zawiniete kielbaski.wlac goracy bulion.dodac smalec dusic pod przykryciem 20 min. w tym czasie rozgotowac pomidory przetrzec przez sito i przelac do garnka z kielbaskami . gotowac 10 min sos doprawic sola pieprzem i cukrem do smaku.
POLECAM:)U MNIE ZNIKAJA ZE STOLU W MGNIENIU OKA

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 13.05.2012 22:02
dla mnie super
matii6 13.05.2011 21:39
zapowiada się smacznie
alaaa 14.02.2011 17:23
może u mnie też zniknie jak zrobię
grazia1 07.02.2011 19:25
super
Joanna132 19.01.2011 08:55
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak