Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaski w cieście francuskim

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
przyprawa gyros 10 szt
cienka kiełbasa 10 szt
jajko 1 szt
olej 1 łyżka

Porada

Wierzch ciasta francuskiego możemy posypać solą gruboziarnistą, makiem, sezamem lub czarnuszką.

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaski w cieście francuskim

Gotowe ciasto francuskie kroimy w paski. Kiełbaski lub cienkie parówki /jeśli to możliwe obieramy z osłonki/ delikatnie smarujemy olejem i obtaczamy w przyprawie gyros /lub w przyprawie do grilla/. Następnie owijamy paskami ciasta francuskiego tak by paseczki nachodziły na siebie. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy rozbełtanym jajkiem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do190-200 stopni C. przez 15-20 min. Kiełbaski możemy podawać zarówno na gorąco jak i na zimno jako przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 24.01.2016 08:58
muszą byc pyszne
Jagódka77 27.12.2015 19:10
dawno nie jadlam
Stenka 26.11.2015 15:05
smaczne danie
Ola1young 26.11.2015 14:47
pyszna ta przekąska :)
bertpvd 26.11.2015 09:36
super przepis !
Damiano
Damiano 26.11.2015 08:55
smaczna jest taka kiełbaska
slodkieniebo 26.11.2015 08:13
Idealne na imprezy rodzinne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak