Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaski w cieście

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zsiadłe mleko 1/2 litra
woda 1/2 szkl
jajko 2 szt
posiekany szczypiorek ok1/2 pęczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
sól
mąka
kiełbasa cienka ok40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaski w cieście

Połączyć mleko z wodą i jajkiem. Dodać mąkę (tyle, aby powstała gęsta masa). Dodać sodę i szczypiorek. Wymieszać. Kiełbasę raczej z cieńszych pokroić w talarki. Maczać w cieście i smażyć na gorącym tłuszczu na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z ketchupem lub sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 10.09.2013 22:37
takie syte dania lubię w zimie jeść
Karolcia12 10.09.2013 21:24
świetny pomysł na te kiełbaski
Renataj 10.09.2013 21:20
Ciekawy pomysł.
as28 10.09.2013 20:29
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak