Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaski pieczone w folii

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa chuda 50 dkg
cebula biała 2 sztuki
śliwki suszone 10-12 sztuk
jabłko winne 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 słoik
ogórek kwaszony kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaski pieczone w folii

Folię podzielić na kilka prostokatow. Każdy kawałek posmarować oliwa, na folii rozłozyć pokrojoną w talarki cebulę, kiełbasę ponacinać wzdłuż i w poprzek. W rowki wkladać ser, posmarować koncentratem, potem ułożyć na folii i obkladać jablkiem pokrojonym w kawalki, sliwkami oraz ogórkiem kwaszonym w plasterkach. Zawinąć dokladnie folię i piec 30 minut na blasze.
Można piec na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 23.01.2012 15:07
nie robiłam nigdy na folii
IlonaAlbertos 14.07.2011 23:17
Ja nie używam folii.
Weronika_eM 23.05.2011 15:16
mniam
pegaz 23.10.2010 08:46
ja tam bez folii wole

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak