Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaski owijane ciastem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
kiełbaski drobiowe 20 szt
ser żółty
Zioła prowansalskie suszone Prymat
keczup pikantny

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaski owijane ciastem

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie pokroiłam wzdłuż na cieniutkie paseczki - około 1 centymetrowe i owinełam jednym paseczkiem jedną kiełbaskę. Owinięte dość rzadko, robiąc przerwy, gdyż ciasto francuskie nieco wyrasta przy pieczeniu.
Krok 1 - Kiełbaski owijane ciastem foto
2
Na początku i na końcu kiełbaski ciasto zlepiłam ze sobą żeby się nie rozwijało. Na blaszke wykładam papier do pieczenia i układam w odstępach kiełbaski. Całość posypujemy startym żółtym serem i ziołami.
Krok 2 - Kiełbaski owijane ciastem foto
3
Można również ser pokroić na cienkie plasterki i owinąć kiełbaskę najpierw serem a potem ciastem. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika ok 20 minut w temp 200 stopni.
Krok 3 - Kiełbaski owijane ciastem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danost 24.01.2013 12:12
super pomysłowe
Magula 05.08.2012 16:45
Dokładnie, świetnie się sprawdzają na imprezach :)
Kikiriki 05.08.2012 16:37
na każdą imprezę :)
Mati3 05.08.2012 11:19
podoba mi się:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak