Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaski miodowe z grilla :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 2 sztuk
ser cheddar 1 gruby plaster
sos miodowy z czosnkiem 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
sałata 2 porcje
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
pita 1 szt.
pikle 2 porcje

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaski miodowe z grilla :

Kiełbaski ponacinać delikatnie tak by się nie rozpadły. W nacięcia włożyć kawałki sera Chedar . Przez kiełbaski przekłuć namoczony w wodzie patyczek do szaszłyków ( kiełbaski nie rozpadną się i łatwiej je potem nakładać ) .Bułkę przeciąć na pół .Posmarować bułkę ( przecięcie ) i kiełbasy olejem zmieszanym z Sosem miodowym z czosnkiem .Posypać bułkę grubo mielonym pieprzem .
Piec na rozgrzanym grillu kładąc bułkę posmarowaną częścią do spodu .Kiedy kiełbaski się zrumienią podawać z przypieczoną bułką ( od środka robi się na niej karmelizowana powłoka z sosu ) obłożoną sałatą . Do tego pikle ( ja podałam marynowane papryczki ) .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 15.06.2013 23:18
prezentuje się świetnie
Rafał10 24.05.2013 10:07
Bardzo lubimy Twoje pomysły :) Są inne i ciekawe, fajnie połączone składniki! No i bardzo ładne zdjęcia...
Adamorek 23.05.2013 11:47
doskonała kiełbaska
kasienka23 23.05.2013 11:36
pyszne kiełbaski!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak