Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaski mielono- czosnkowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone wieprzowe 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól 2 łyżki
pieprz
czosnek 1 główka
Majeranek suszony Prymat 3 łyżki
smalec 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaski mielono- czosnkowe

Kroki postępowania

1
Do mielonego dodajemy czosnek, sól, pieprz i majeranek i tak mieszamy . Pozostawiamy tak przez cała noc w lodówce.
Krok 1 - Kiełbaski mielono- czosnkowe foto
2
Mielone formułujemy tak jak na zdjęciu. Kiełbaski będą miały intensywny zapach czosnkowy.
Krok 2 - Kiełbaski mielono- czosnkowe foto
3
Następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na smalcu przez około 15 minut aż się zarumienią na brązowy kolor. Kiełbaski mają intensywny smak czosnkowy jak i zapach.
Krok 3 - Kiełbaski mielono- czosnkowe foto
4
Podajemy kiełbaski z ziemniakami.
Krok 4 - Kiełbaski mielono- czosnkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 16.12.2013 13:55
co za pyszności
Michał2 12.12.2013 12:06
ciekawie wyglądają
Barbara777 09.12.2013 22:05
smaczne kiełbaski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak