Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaska z piwa na grilla

2.0
(2)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Kiełbasa kupiona u gospodarza może być grillowana bez dodatków i jest smaczna. Jednak taką kupioną w sklepie warto doprawić, żeby była smaczniejsza. 

Składniki:

Kiełbasa na grilla:

kiełbasa 10 sztuk
czosnek 5 ząbków
Majeranek suszony Prymat 3 łyżeczki
papryka mielona 1 łyżeczka
piwo 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaska z piwa na grilla

Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z piwem i majerankiem. Można dodać mieloną paprykę. Wszystko razem mieszamy. Kiełbaski nacinamy, zalewamy marynatą i odstawiamy na 2-3 godziny.

Kiełbaski wyjmujemy (najlepiej, jak jest jak najmniej przypraw na kiełbasie wtedy nic się nie przypala) i układamy na ruszcie albo na tacce, grillujemy z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak