Kiełbaska duszona w cebulce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa

    30 dag
  • cebula

    1 szt.
  • olej

    1 łyżka
  • woda

    3/4 szklanki
  • Grill przyprawa klasyczna Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbaski naciąć ostrym nożem. Cebulę obrać i posiekać w piórka.
Zeszklić na oleju na patelni. Dodać kiełbaski. Smażyć chwilę na małym ogniu, po czym posypać kiełbaski przyprawą do grilla.
Podlewać stopniowo wodą, aby nic nie przywarło.
Patelnię przykryć pokrywką i dusić ok. 15-20 min.
Kiełbaski podawać z korniszonami i ziemniaczkami,
na które wyłożyć smażoną cebulkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kanu83 16.12.2011 22:17
bardzo lubie
Adamorek 24.10.2011 15:04
dobre jedzonko
Adamorek 24.10.2011 15:04
dobre jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat