Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa ziemniaczana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 1/2 kg
mąka pszenna 2 łyzki
jajko 1 szt
cebula 1 szt
boczek wędzony 15 dkg
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa ziemniaczana

Ziemniaki obrać, zmiksować z cebulą w blenderze. Boczek pokroić na drobno, usmażyć. Do masy ziemniaczanej dodać usmażony boczek, jajko, sól, pieprz, mąkę. Dokładnie wymieszać. Następnie napełnić jelita , zawiązać końce. Przygotować formę 20x32 , posmarować tłuszczem, rozłożyć napełnione jelita, posmarować tłuszczem, ponakłuwać igłą. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 60 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 03.07.2017 15:18
uwielbiam! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak