Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa zapiekana z serem żółtym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa krakowska 3 laski
tłuszcz do smażenia
cebula 0.5 szt
ser gouda 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa zapiekana z serem żółtym

Kiełbasę kroić wzdłuż i na kawałki po czym podsmażyć z cebulką. Pod koniec smażenia posypać kiełbasę startym serem lub ułożyć plastry długości kawałków kiełbasy. Po rozpuszczeniu się sera zdjąć z patelni. Podawać gorące z ketchupem i majonezem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 22.01.2012 21:49
wysmienita
SmacznaPyza 13.08.2011 15:42
jak świat światem kiełbasa krakowska to gruba kiełbasa, zwykle podsuszana, krojona w cieniutkie plasterki a nie taka cienka w laskach... - możesz podać do tego dania jakąś inną dla przykładu?
Yvonne 13.08.2011 11:06
mamy takie same talerze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak