Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa zapiekana z serem, papryką i jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa 6 szt
ser żółty 6 plastrów
papryka 1/2 szt
jabłko 1 szt
cebula 1 szt mała

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa zapiekana z serem, papryką i jabłkiem

Kiełbaski dość głęboko rozcinamy robiąc kieszeń. Końce kiełbasy zostawiamy bez rozcięcia.

Każdy plaster sera składamy na trzy i wkładamy w kieszeń.
Paprykę kroimy w cienkie słupki i wkładamy z obydwu stron sera.
Jabłka obieramy i kroimy w plasterki ,upychamy do kieszeni.
Całość można posypać drobno pokrojoną cebulką.
Kiełbaski układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy aż kiełbasa się ugrzeje a ser połączy składniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 13.11.2017 23:50
Pysznie i pomysłowo;)
katarzynka455 13.11.2017 21:47
Dziękuję,,zawsze troszkę inaczej:)
SzczyptaChili 13.11.2017 10:16
Fajna odmiana tradycyjne pieczonej kiełbasy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak