Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa zapiekana z jajkiem i serem.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa szynkowa 6 plastry
jajko 3 szt
tłuszcz do smażenia
papryka zielona 1/4 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
keczup
ser żółty 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa zapiekana z jajkiem i serem.

Na patelni obsmaż plastry kiełbasy szynkowej z jednej strony. Kiełbasę odwróć smażoną stroną do góry. Wbij jajka, posyp solą i pieprzem. Na jajka daj plastry sera żółtego i pokrojoną w cienkie paseczki paprykę zieloną.
Zapiekaj na małym ogniu, pod przykryciem ok. 15 minut. Przed podaniem polej keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 13.11.2015 13:58
pomysł wart wypróbowania
Margo1 20.10.2014 20:49
podoba mi się przepis
IwonaKa 16.10.2014 18:00
wygląda bardzo apetycznie
gusia1000 07.07.2014 21:59
Dobre jedzenie.
gosia56 07.07.2014 10:09
super zjadłabym ;)
Adamorek 06.07.2014 19:13
ciekawe śniadanie
adelajda 06.07.2014 18:34
Smaczne śniadanko tylko bez keczupu po proszę :))
PaniMISIOWA 06.07.2014 17:24
bardzo ciekawy przepis
Bernadeta1 06.07.2014 16:56
W składnikach nie dodałam 50 gram sera żółtego.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak