Kiełbasa zapiekana z jajkiem i serem.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa szynkowa

    6 plastry
  • jajko

    3 szt
  • tłuszcz do smażenia

  • papryka zielona

    1/4 szt
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • keczup

  • ser żółty

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni obsmaż plastry kiełbasy szynkowej z jednej strony. Kiełbasę odwróć smażoną stroną do góry. Wbij jajka, posyp solą i pieprzem. Na jajka daj plastry sera żółtego i pokrojoną w cienkie paseczki paprykę zieloną.
Zapiekaj na małym ogniu, pod przykryciem ok. 15 minut. Przed podaniem polej keczupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 13.11.2015 13:58
pomysł wart wypróbowania
Margo1 20.10.2014 20:49
podoba mi się przepis
IwonaKa 16.10.2014 18:00
wygląda bardzo apetycznie
gusia1000 07.07.2014 21:59
Dobre jedzenie.
gosia56 07.07.2014 10:09
super zjadłabym ;)
Adamorek 06.07.2014 19:13
ciekawe śniadanie
adelajda 06.07.2014 18:34
Smaczne śniadanko tylko bez keczupu po proszę :))
PaniMISIOWA 06.07.2014 17:24
bardzo ciekawy przepis
Bernadeta1 06.07.2014 16:56
W składnikach nie dodałam 50 gram sera żółtego.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat