Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiełbasa zapiekana z boczkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa 2 szt
boczek 10 dkg
żółty ser starty 15 dkg
cebula 1 szt
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: kiełbasa zapiekana z boczkiem

Kiełbaski nacinamy w skos posypujemy przyprawą do grilla i podpiekamy na mocno rozgrzanym tłuszczu.Boczek kroimy w szerokie paski a cebulę w talarki i krótko podpiekamy.W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem układamy kiełbasę,na wierzch kładziemy boczek i cebulę.Całość posypujemy dużą ilością startego sera.Pieczemy aż ser się rozpuści.Całość polewamy ketchupem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 28.02.2012 13:17
mniam:)
Grazyna0211 27.01.2012 20:49
smaczne
Krystyna32 25.05.2011 09:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak