Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa z serem otulona boczkiem

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Polecam pyszną kiełbasę nadzianą z serem żółtym otuloną plasterkami boczku wędzonego i zapieczoną w piekarniku lub na głębszej patelni. Kiełbasę polecam na pyszne śniadanie lub kolację.

Składniki:

kiełbasa śląska 2 sztuki
żółty ser 1 plaster
boczek wędzony 100 gramów
boczek 4 plastry

Dodatkowo:

cebule 2 sztuki
olej rzepakowy do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa z serem otulona boczkiem

Kiełbasę nacinamy po długości z góry, ale nie całkiem do dołu. W przecięcie wkładamy pokrojony w paski ser żółty oraz kawałki pokrojonego boczku wędzonego.

Całą kiełbasę owijamy cienkimi plasterkami boczku wędzonego, owijamy w folię aluminiową i zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 170 stopni.

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy obraną, pokrojoną w pół księżyce cebulę. Podsmażoną cebulę wykładamy na talerz i nakładamy kiełbasę.

Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.07.2019 20:16
Dobre.
Bożena Matuszczyk 13.11.2018 17:09
To prawda;)
bietka 13.11.2018 09:03
Idealna na śniadanie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak