Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa zwyczajna 40 dag
pieczarki 30 dag
cebula 2 szt
boczek wędzony 10 dag
przecier pomidorowy 1/2 szkl
pieprz do smaku
cukier do smaku
sól do smaku
masło 1 łyżka
papryka marynowana 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa z pieczarkami

Boczek pokroić w drobną kostkę, usmażyć na patelni, dodać posiekaną cebulę, pokrojoną kiełbasę, lekko zrumienić, wsypać pocięte w plasterki pieczarki, chwilę podsmażyć. W oddzielnym naczyniu rozgrzać masło, włożyć przecier pomidorowy i poddusić. Dodać do kiełbasy, podlać odrobiną wody, włożyć pokrojona paprykę i wszystko razem dusić około 10 minut. Przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 21.05.2013 07:43
fajne i szybkie danie
Iwusia 27.06.2012 23:07
wygląda wspaniale
Iwona51
Iwona51 18.01.2012 09:18
smaczna
Wafelek2601 26.06.2011 08:33
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak