Kiełbasa z indyka smażona z cebulą i dodatkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    10 dkg
  • woda

    50 ml
  • Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat

    0,5 łyżeczki
  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - do smaku
  • koncentrat pomidorowy

    1 (bez dodatku cukru)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę pokroić na 3 - 4 cm kawałki, cebulę w piórka. Na suchej teflonowej patelni obsmażyć kawałki kiełbasy, dodać cebulę i często mieszając smażyć do momentu, aż cebula zacznie nabierać złotego koloru. Dodać koncentrat, wodę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Smażyć przez kolejne 5 minut. Zdjąć z ognia, wsypać czosnek, wymieszać. Podawać na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renata16 03.07.2012 01:25
apetyczna :D
bursztynek 28.02.2012 01:04
mniam, bardzo lubię smażoną kiełbasę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat