Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa z ananasem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1/2 kg kiełbasy śląskiej
5 cebul
koncentrat pomidorowy
2 puszki czerwonej fasoli
2 łyzki bazyli
sól, pieprz
2 łyżki masła
ananas z puszki 1 szt.
bulion 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa z ananasem.

Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na maśle.Dodajemy pokrojoną cebulę.Chwilę dusimy.Do kiełbasy wkładamy pokrojoną w kostkę ananasy z sokiem.Dodajemy odcedzoną czerwoną fasolkę.Dodajemy koncentrat pomidorowy,doprawiamy do smaku.Na koniec wlewamy bulion i gotujemy ok.10 min.Wsypujemy bazylie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak