Kiełbasa wiejska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso z karku

    5 kg
  • mięso cielęce z łopatki

    5 kg
  • sól

    17 dag
  • pieprz Prymat

    3 dag
  • czosnek ząbki

    do smaku
  • ziele angielskie całe

    10 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek miażdżymy i rozcieramy z przyprawami. mięso kroimy w kostkę ok. 2na2 cm i łączymy z przyprawami. Nadziewamy luźno jelita wołowe i rozwieszamy w chłodnym miejscu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andrzej10 06.08.2012 08:06
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat