KIEŁBASA W GLAZURZE

KIEŁBASA W GLAZURZE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kiełbasa

    4 szt
  • chrzan tarty

    3 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • sałata chrupiąca

    1 szt
  • konfitura żurawinowa

    1/2 szkl
  • wódka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Surową kiełbasę nakłuć w kilku miejscach wykałaczką,aby nie popękała.Włożyć do garnka i zalać wrzącą wodą.Gotować na wolnym ogniu ok.10 minut.Wyjąc i posmarować olejem.Piekarnik rozgrzać do 180 st.C,włożyć kiełbasę i piec do zrumienienia.W tym czasie zrobić glazurę: dżem żurawinowy wymieszać z chrzanem i wódką.Gdy kiełbasa się lekko zrumieni,posmarować połową glazury żurawinowej.Piec jeszcze 10 minut.Ponownie posmarować resztą glazury i jeszcze raz piec kolejne10 minut.Podawać na gorąco na liściach sałaty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
stefcia 07.09.2013 10:52
bardzo smaczna na pewno
Grazyna0211 06.04.2013 17:08
pysznie przyrządzona kiełbasa
Seba 30.03.2013 10:44
super jedzonko
Bernadeta 16.03.2013 10:26
świetny ten przepis
Pietruszka 05.01.2013 14:36
smaczna
Ada-Gaba 30.12.2012 09:17
fajny przepis
Bernadeta1 29.12.2012 12:25
świetny pomysł na pyszną kolację
Pani Domu 18.11.2012 17:10
świetnie pomyślane
berys18 11.10.2012 17:00
fajny pomysł
Ibag24 07.10.2012 09:28
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat