Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa słoikowa trzy gatunki mięsa

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso od szynki 3 kg
pierś z kurczaka duża 1 sztuka
pierś z indyka 1 sztuka
sól 1 łyżka
pieprz 1 pieprzu
majeranek 4 majeranku
czosnek 1 główka
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa słoikowa trzy gatunki mięsa

Kroki postępowania

1
Mięso kroję na paski, i miele maszynką grube oczka.
Krok 1 - Kiełbasa słoikowa trzy gatunki mięsa foto
2
Do mięsa mielonego dodaję cztery ząbki czosnku sprasowane, majeranek roztarty, sól, pieprz, wodę. Soli i pieprzu dodać do smaku. Jak kto lubi. Mięso wyrabiamy dokładanie.
Krok 2 - Kiełbasa słoikowa trzy gatunki mięsa foto
3
Słoiki napełniam mięsem. Do każdego dodaję też po jednym ząbku czosnku. Słoiki zagotowuję 2 razy po godzinie.
Krok 3 - Kiełbasa słoikowa trzy gatunki mięsa foto
4
Jednego dnia zagotowuję i na drugi dzień powtarzam.
Krok 4 - Kiełbasa słoikowa trzy gatunki mięsa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rutynka 25.05.2013 14:05
często je robię! Moje smaki z dzieciństwa
IwonaKa 08.05.2013 23:37
ale musi być smaczna taka domowa kiełbaska,nigdy nie miałam okazji jeść
Alex_M 11.04.2013 10:03
uwielbiam taka kielbaske!!
mysza75 10.04.2013 19:36
Faktycznie pomyłka, pieprzu 1 łyżka, majeranku 4 łyżki :-)
ONY_za_kare 10.04.2013 15:06
Takie swojskie jedzenie jest pycha!
Ewa104 10.04.2013 14:49
Mam pytanko,ile pieprzu i majeranku dodajesz,bo wkradła się pomyłka w składnikach.A wędlinka bardzo mi się podoba.
marcia7 09.04.2013 17:40
doskonała na biwak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak