Kiełbasa na grilla w marynacie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa

    1 kg kiełbasek grillowych
  • marynata

  • olej

    ok 3 łyżki
  • olej sojowy

    2-3 łyżki
  • miód płynny

    1 łyżka
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • papryka mielona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki marynaty łączymy (można zmienić wg uznania). Kiełbaski dowolnie nacinamy i smarujemy marynatą. Odstawiamy na chwilę.
Kiełbaski wykładamy na rozgrzany ruszt i grillujemy z obu stron.
Można oprószyć przyprawą grillową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 28.06.2017 21:16
Na pewno pyszne kiełbaski muszę też tak zrobic;)
Bożena Matuszczyk 28.06.2017 17:34
Pyszne kiełbaski;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat