Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa góralska z młodymi ziemniakami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa góralska 4 sztuki
liście kapusty włoskiej 4 sztuki
liście siekane selera 1 łyżeczka
liście siekane natki pietruszk 1 łyżeczka
pomidory 1/2 kg
jajko 2 sztuki
ziemniaki 1 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
rosół 40 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa góralska z młodymi ziemniakami

Liście kapusty obgotować ok 8 minut. Każdą laseczkę kiełbasy zawinąć w kapustę.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać 40 ml rosołu. Wstawić do piekarnika 200 stopni ok 25 minut.Ziemniaki obrać , ugotować w posolonej do smaku wodzie . Jajka ugotować na twardo , obrać , pokroić w kosteczkę.Pomidory umyć , pokroić w plasterki . Pomidory posypać jakiem oraz siekanymi liśćmi selera i natki pietruszki. Oprószyć solą oraz pieprzem.Rozłożyć porcje kiełbasy , ziemniaki , sałatkę z pomidorów na talerze.Sałatkę można skropić oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 20.09.2016 21:44
dobra kiełbasa w kapuście
goofy9 25.08.2012 23:34
ciekawa
halina17 22.07.2012 00:05
oczywiście
Zdzisław 20.07.2012 22:29
dla mnie na kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak