Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa duszona z cukinią i papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 1/2 kg
olej 4 łyżki
cebula biała 1 szt.
cebula czerwona 1 szt.
papryka czerwona 1 szt.
pomidory 2-3 średnie
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
cukinia 2 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa duszona z cukinią i papryką

Kiełbasę ponacinać w paseczki, aby przeszła smakiem duszonych warzyw.
Na dno rondla wlać olej i ułożyć kiełbaski - lekko podsmażyć.
W tym czasie przygotować warzywa.
Paprykę i cebulę pokroić w paseczki, cukinię utrzeć wraz ze skórką na najgrubszej tarce.
Pomidory sparzyć, zahartować zimną wodą, obrać ze skórki i pokroić w dużą kostkę lub mniejsze cząstki.
Warzywami zasypać kiełbasę, przyprawić do smaku i nakryć.
Ogrzewać kilka minut, aż warzywa puszczą sok - wymieszać i ogrzewać jeszcze kilka minut.

Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 05.09.2012 14:22
wyglada pysznie
EWI 24.08.2012 09:04
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak