Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa biała z cebulą pieczona

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała 4 sztuka
cebula 1 sztuka
wywar z kurczaka 100 ml
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuka
ziele angielskie 4 sztuka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa biała z cebulą pieczona

Cebulę obieramy, przecinamy na pół, a następnie każdą połówkę w cieniutkie talarki.

Kielbasę tniemy na ukośne plastry o grubości około 1-1,5 cm. Po 2 kiełbasy układamy w małych naczynkach do zapiekania lub wszystkie w jednym większym. Pomiędzy plastrami kiełbasy wkładamy plastry cebuli.

Dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie. Zalewamy wywarem i posypujemy pieprzem młotkowanym.

Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 15 minut- do chwili aż kiełbaski ładnie się przyrumienią.

Podajemy od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 02.07.2014 21:34
pyszna kiełbaska
Anna133 30.06.2014 09:18
bardzo apetycznie podane, proste ale z klasą
Bernadeta1 30.06.2014 00:20
bardzo smaczna
dodi 29.06.2014 22:13
apetycznie wygląda
halinah 29.06.2014 22:13
lubię takie smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak