Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa biała w sosie chrzanowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa biała 6
chrzan ze słoika 3 łyżki
śmietana 18 proc 100 ml
cebula 3
olej
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa biała w sosie chrzanowym

Cebulę kroimy w piórka. Kiełbasę przesmażamy na patelni wraz z cebulą. Gdy kiełbasa już się fajnie zarumieni ściągamy ją z patelni a na patelnię wlewamy 3/4 szklanki wody, czekamy aż się zagotuję i dodajemy chrzan oraz śmietanę, całość doprawiamy solą i pieprzem i chwilę raz gotujemy żeby sos trochę zgęstniał. Następnie kiełbasę układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy naszym sosem i zapiekamy w piekarniku przez 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 13.06.2016 14:30
pyszna kiełbaska
Renataj 27.11.2015 19:58
Doskonała kiełbaska:)
Wacław 26.11.2015 11:09
pyszne jedzonko ;-)
agataw1990 25.11.2015 21:06
Dobrze się zapowiada:)
Marta Ryżek-Kalkowska 25.11.2015 16:13
Bardzo lubie kiełbasę w takiej wersji.
agnieszka214 25.11.2015 15:47
Ale smakowicie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak