KHANDVI rolki z cieciorki (indyjska przekąska)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka z ciecierzycy

    1/2 szklanki
  • woda

    3/4 szklanki
  • jogurt grecki

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • kurkuma

    1/3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - KHANDVI rolki z cieciorki (indyjska przekąska) foto
Mąka z ciecierzycy im drobniej jest zmielona tym lepiej.
Jogurt roztrzepać z wodą, dodać mąkę i przyprawy. Wymieszać żeby nie było grudek. Wstawić na gaz. Na małym ogniu gotować aż zgęstnieje.
Krok 2 - KHANDVI rolki z cieciorki (indyjska przekąska) foto
Gorącą masę przełożyć na gładką powierzchnię, można użyć folię aluminiową. Rozsmarować nożem na grubość 1-2 mm.
Krok 3 - KHANDVI rolki z cieciorki (indyjska przekąska) foto
Po przestygnięciu pociąć na paski i zwinąć w rulonik.
Krok 4 - KHANDVI rolki z cieciorki (indyjska przekąska) foto
Można podawać z dipami, keczupem, smażoną cebulką.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 12.03.2014 12:37
ciekawy przepis,ładnie pokazany :-)
Kejti 11.03.2014 21:10
Jestem pełna podziwu,nigdy czegoś takiego nie jadłam,chętnie spróbuję :-)
Katarzyna59 11.03.2014 12:12
rewelacyjne
Alex_M 11.03.2014 09:12
bardzo ciekawy przepis :) dla mnie nowość :)
fotoviderek 11.03.2014 07:19
Świetna przekąska z Dalekiego Wschodu :)
Krystyna32 11.03.2014 06:38
apetyczne !!!
Mniam 10.03.2014 21:47
Dla mnie zupełna nowość. Zaciekawiłaś mnie. Zabieram przepis do siebie :)
2milutka 10.03.2014 19:45
super w smaku musi być..:)
DorotaZ 10.03.2014 19:42
Ciekawie się zapowiada:)
Kolorowa 10.03.2014 18:39
interesująca przekąska !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat