Przepis i sposób przygotowania na: Keto bułki z dorszem, DS XXII, odc. 32
Jak zrobić keto bułki z rybą?
W naczyniu żaroodpornym łączymy ze sobą maślankę, Kurkumę Prymat i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sól oraz Kminek mielony Prymat i mieszamy. Polędwicę z dorsza kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do marynaty. Odstawiamy do lodówki.
W małej misce rozdrabniamy twaróg. Dodajemy siemię lniane, jajka, proszek do pieczenia oraz pestki słonecznika. Masę dokładnie mieszamy. Przekładamy na blachę używając ringu do uformowania bułki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 145 stopni przez ok. 40 minut.
Szalotkę kroimy w pióra, na patelni rozgrzewamy olej. Pomidora kroimy w paski. Szalotkę podsmażamy na patelni razem z pomidorami. Całość doprawiamy Chilli w płatkach Prymat.
Rybę grillujemy a następnie składamy kanapkę: na bułkę kładziemy rybę, a na rybę pomidory z cebulą, całość dekorujemy świeżymi kiełkami.