Ketchupowo-ziołowa karkówka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    1 kg
  • ketchup

    7 łyżek
  • papryka mielona

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • olej roślinny

    4 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę kroimy na plastry (powinno wyjść około 6) i wkładamy do rękawa do pieczenia. Do tego wrzucamy wszystkie inne składniki (przyprawy po sporej szczypcie). Woreczek zamykamy i potrząsamy żeby wszystko się wymieszało(mięso musi być całe w marynacie. Odstawiamy na 2 godziny i potem przekładamy wszystko do naczynia żaroodpornego i pieczemy do miękkości mięsa. Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta1986 11.12.2012 17:05
pycha
Silver Teaspoon 11.12.2012 16:33
ciekawa propozycja
cukiereczek 11.12.2012 16:26
do ziemniaków i surówki na obiad REWELACJA

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat