Ketchup łagodny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przecier pomidorowy

    400gram
  • cukinia

    7szklanej startej
  • cebula

    1/2kg
  • czosnek

    2-3 zabki
  • cukier

    1szklanka
  • ocet

    1/2 szklanki
  • sól

    2-3 łyzki ( do smaku)
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

*cukinię zetrzeć na grubych oczkach, cebulę drobno pokroić, wszystko wyieszać nasolić i odstawić na parę godzić
*całość smażyć do miękkości
*dodać cukier i ocet dalej smażyć, ciągle mieszając
*dodać przecier, czosnek stary, doprawić, dusić jeszcze chwilę
*odstawić do ostygnięcia, zblendować
*przełożyć do słoików, dobrze zakręcić
*pasteryzować około 10 min.

Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 28.02.2013 22:41
domowy pyszny
caralajna 18.09.2012 10:58
wspaniały jest taki domowy keczup

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat