Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ketchup

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

3 kg dojrzałych pomidorów
4 cebule
1 szklanka cukru
0,5 szklanki octu 10%
Papryka słodka mielona Prymat
łyżeczka soli
pieprz
ewentualnie przeciśnięty przez praskę czosnek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ketchup

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki, rozgotować na małym ogniu. Przetrzeć przez gęste sito. Cebule obrać i posiekać. Przecier pomidorowy gotować z cebulą, octem, cukrem, czosnkiem i solą, aż zgęstnieje. Dodać trochę słodkiej papryki. Gorący ketchup nałożyć do słoików, zamknąć.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak