Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kęski mięsne w panierce ze słonych paluszków

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składniki

pierś z kurczaka 2 sztuki
jajko 1
mąka 3 łyzki
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
kolendra
olej do smażenia

dodatkowo paluszki słone opakowanie.

olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kęski mięsne w panierce ze słonych paluszków

1. Mięso umyj i oczyść. Pokrój na niezbyt cienkie paski, najlepiej długości 5-6 cm. Posyp przyprawami, dobrze w nich obtocz, a następnie odstaw na około 20-30 minut.
2. SŁONE PALUSZKI połam , rozgnieć i na koniec ROZWAŁKUJ na drobne kawałeczki , przesyp do miski.W drugiej miseczce roztrzep jajko, a do trzeciej wsyp mąkę. Mięso panieruj kolejno lekko w mące, jajku i w panierce ze słoych paluszków.. Smaż na gorącym oleju na złoto. Podawaj z ziemniakamii i z np z marynowana papryka albo ulubioną surówka:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 26.11.2015 10:38
świetny przepis i bardzo pomysłowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak