Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keksik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kostka margaryny
3 szkl maki
szkl. cukru
5 jajek
mieszanka bakali
małe opakowanie rodzynek
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
rum 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Keksik

Rodzynki sparzyć, osączyć i namoczyć w podgrzanym rumie. Ucieramy margarynę z cukrem i kolejno dodajemy jajka, później mąkę i proszek do pieczenia. Następnie ostudzone rodzynki i bakelie. Wykładamy do 2 foremek keksowych i pieczemy ok 40-45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak