Przepis i sposób przygotowania na: Keks.
Ciasto wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy,
Pieczemy w 180C przez ok 45min.
Ostudzone ciasto polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy kolorową posypką.
Smacznego!
mąka pszenna | 2 szklanki |
cukier | 1 szklanka |
margaryna kostka | 125 gram |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
bakalie | 1 szklanka |
jajko | 4 sztuki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
gorzka czekolada | 1 tabliczka |
kolorowa posypka | 4 łyżku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: