Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks z sokiem pomaranćzowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 30 dkg
jajko 4 szt
margaryna w kostce 25 dkg
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Keks z sokiem pomaranćzowym

Bakalie posiekać, namoczyć w gorącej wodzie ( w małej ilości), następnie odcisnąć i obtaczać w mące. Z mąki, jajek, 2 łyżeczek proszku do pieczenia, rozpuszczonej margaryny ukręcić ciasto na gładką masę. Dodać sok pomarańczowy i bakalie, piec w 180 stopniach około 40 minut. Po włożeniu do formy zrobić rowek w cieście, aby ładnie pękło podczas pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Moni 09.03.2011 10:44
muszę spróbować tego przepisu, bo kiedyś próbowałam zrobić i niestety mi się nie udał
Anna169Hosz 18.02.2011 14:42
Prosty przepis, z takich zwykle wychodzą najsmaczniejsze ciasta.
RenataZ-et 17.02.2011 00:16
Cudowny smak :)
Katarzyna/kate1980 15.02.2011 13:57
koniecznie muszę wypróbować przepis
Haneczka1 08.02.2011 14:28
mmmm smakowite :)
Misiek1 08.02.2011 11:25
super przepis, a ciasto pewnie przepyszne
Małgorzata113 08.02.2011 10:56
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak