Keks z rodzynkami

Keks z rodzynkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    20 dag
  • cukier

    15 dag
  • masło

    20 dag
  • jajko

    4 sztuki
  • rodzynki

    20 dag
  • cukier waniliowy

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Keks z rodzynkami

Rodzynki zalać wrzątkiem i pozostawić na pół godziny, odsączyć. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać jajka i cukier waniliowy. Do masy przesiać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Dodać rodzynki( oprószone mąką). Delikatnie wymieszać. Na wysmarowaną tłuszczem blachę przełożyć ciasto i piec przez 40- 50 minut w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

IKrakowianka 22.02.2014 12:22
smaczny wypiek
Juleczka20 07.03.2012 09:20
super
IZABELA29 13.01.2012 09:09
musze kupic mieszanke bakalii do keksa i go zrobić
tomek18 25.11.2011 20:46
pyszny
Iwusia 03.08.2011 23:29
wspaniały
rakow2
rakow2 06.05.2011 14:42
super
pioge7 08.03.2011 16:45
super
Krzysztof42 01.10.2010 20:26
słodko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat