Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

keks z makiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
mak 1 szklanka
białko 1 szklanka
cukier 1 szklanka
masło 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: keks z makiem

Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli następnie powoli i stopniowo wsypać cukier nie przestając ubijania. Dodać stopione i ostudzone masło, proszek, mąkę, mak oraz dowolne bakalie. Ja dałam skórkę pomarańczową oraz rodzynki. Całość dokładnie wymieszać łyżką. Piec ok. 40-50 minut w formie keksowej w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 10.08.2013 07:18
fajny pomysł na wykorzystanie białek
Dorian 23.08.2012 09:30
pycha
kasienka23 16.05.2012 21:33
bardzo lubię to ciasto
magdziorka6 20.01.2012 19:14
KOCHAM CIASTA Z MAKIEM
kasienka23 27.12.2011 17:16
ładnie wygląda i dobrze smakuje
novita26 20.12.2011 15:49
fajne
novita26 20.12.2011 15:49
fajne
novita26 20.12.2011 15:48
fajne
Ewa/kalapurtka 19.12.2011 23:12
fajne
zuzanna_z 19.12.2011 12:37
koniecznie spróbuję
jolita 19.12.2011 08:32
fajne
novita26 15.12.2011 08:19
fajne
novita26 10.12.2011 08:34
fajne
Norgiusz 28.11.2011 11:42
smaczne
novita26 26.11.2011 09:53
mnaim mniam
artur7 24.11.2011 17:05
pyszne
jolita 15.11.2011 11:13
mniam
jolita 15.11.2011 11:13
mniam
jolita 04.11.2011 10:49
mniam
jolita 04.11.2011 10:49
mniam
jolita 04.11.2011 10:49
mniam
jolita 04.11.2011 10:49
mniam
jolita 04.11.2011 10:49
mniam
jolita 04.11.2011 10:49
mniam
iknbozka 12.10.2011 16:47
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak