Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks z białą czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

opakowanie suszonych moreli
opakowanie rodzynek
25 dag orzechów włoskich
1 1/2 szkl mąki
kostka masła
1/3 szkl cukru pudru
skórka z pomarańczy i cytryny
5 jajek
łyżeczka proszku do pieczenia
tabliczka białej czekolady
cointreau 2 łyżki
rum 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Keks z białą czekoladą

Suszone owoce i orzechy siekamy. Ucieramy masło z cukrem pudrem na gładką masę, stopniowo dodajemy skórki z pomarańczy i cytryny, jajka, proszek do pieczenia, mąkę, likier i posiekane owoce i roztopioną czekoladę. Wszystko wymieszać i wstawić do piekarnika na 60 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 29.09.2010 12:44
smakowity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak