Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks z bakaliami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 15 dag
cukier puder 20 dag
cukier wanilinowy 1
jajko 5
mąka 30 dag
proszek do pieczenia półtora łyżeczki
lukier
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Keks z bakaliami

Do miseczki dajemy masło najlepiej miękkie i miksujemy ,dokładamy oba cukry i po kolei po jednym jajku , następnie mąkę połączoną wraz proszkiem.Miksujemy dalej, dodając bakalie,wymieszać.Formę wysmarować masłem i posypać bułką tartą.Wykładamy ciasto do formy i zapiekamy godzinę w temp. 180 st.Upieczone ciasto wykładamy z piekarnika polewamy lukrem i posypujemy bakaliami dla ozdoby :)Lukier :Do cukru pudru dolewamy kilka kropli soku z cytryny i odrobinę wody mineralnej - zróbcie to na wyczucie jeśli dolejecie za dużo wody, lukier może być zbyt rzadki i będzie spływał z keksa.Gotowy keks można posypać ulubionymi bakaliami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 02.03.2013 01:12
polecam....
babcia
babcia 22.02.2013 06:47
lubię taki
IwonaDD 21.02.2013 22:46
lubię keksy we wszystkich odmianach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak