Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks swiateczny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 200 g
cukier 200 g
masło 250 g
proszek do pieczenia łyżka
jaja 5 szt.
rum 25 ml.
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Keks swiateczny

Bakalie zalej rumem. miekkie maslo utrzyj dodajac po troszke cukru,nastepnie po jednym jajku a na koncu dodaj make z proszkiem do pieczenia i ubijaj na puszysta mase. owoce odcedz z rumu i obtocz w mace a nastepnie dodaj do ciasta ..keks piecz 50 minut w tem. 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁY 22.02.2011 11:02
pysznie
MAŁY 22.02.2011 11:02
pysznie
IZABELA29 06.12.2010 10:17
o po rum to do cioci!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak