Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

keks na herbacie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
cukier 2/3 szklanki
napar z mocnej herbaty 1/2 szklanki
bakalie 400 g
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
masło 1 łyżka
margaryna 1 łyżka
polewa czekoladowa 1 opakowanie
płatki migdałowe 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: keks na herbacie

Wszystkie bakalie należy posiekać dodać cukier i zalać mocna herbatą. Do maki dodajemy proszek do pieczenia oraz jajko i łączymy wszystkie składniki tak aby powstała jednolita masa.Do powstałej masy należy dodać bakalie i ciasto wlać do foremki prostokątnej wysmarowanej margaryną. Na wierzch kładziemy wiórki masła i pieczemy około 35 minut w temp.180 stopni. Gotowe ciasto oblewamy czekoladową mleczną polewą i posypujemy migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 11.11.2012 17:53
Apetyczny przepis i zdjęcie również.
Ewa/kalapurtka 04.03.2012 17:31
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak