Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

keks miodowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
miód 1/2 szklanki
masło 1/4 kostki
jajko 5 szt
rodzynki 20 dag
ocet 1 łyżeczka
cynamon 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: keks miodowiec

jajka, miód, masło, cukier oraz sól utrzeć . Dodać ocet, cukier wanilinowy, cynamon oraz rodzynki i stopniowo wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy i piec 50 min w temperaturze 200 stopni C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena5 08.11.2012 15:42
dziękuje bardzo:)
Natalia13 08.11.2012 15:34
bardzo proste a jakie pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak