Keks makowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mak

    35 dag
  • cukier

    30 dag
  • aromat migdałowy

    1 łyżeczka
  • jaja

    8 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mak sparzyć i przemielić dwa razy w maszynce. Żółtka z cukrem utrzeć, dodać mak, bułkę tartą i aromat migdałowy. Białka ubić na sztywna pianę, dodać do maku i delikatnie wymieszać. Włożyć do przygotowanej keksowej formy i piec ok 30minut w temp 180 stopni

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 19.07.2012 22:33
fajny pomysl
mela25 18.06.2012 07:53
pychotka
ankaryba 17.06.2012 21:08
smaczny :-)
Angelika10 16.08.2011 22:06
Mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat